Sahel
Sahel
j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Hae

Visuaalisesti kaunis Instagram? Kokeile näitä työkaluja.

Sosiaalisen median kanavat ovat yritykselle yhtä tärkeät, kuin verkkosivutkin. Potentiaaliset asiakkaat löytävät palveluntarjoajan usein juuri somen kautta, joten sen vuoksi sen sisältöön sekä visuaalisuuteen tulee kiinnittää huomiota. Itse katson aina yrityksen sosiaalisen median kanavat läpi, koska minua luontaisesti kiinnostaa, millaista sisältöä he jakavat ja toiseksi, miltä tili visuaalisesti näyttää. Tileihin tutustuessa mietin, millaisen mielikuvan ne antavat yrityksestä ja sen palveluista. Itse tykkään suunnitella tilin ulkoasua hieman etukäteen ja käytän siihen erilaisia työkaluja. Tässä minun vinkkini toimivista, ilmaisista työkaluista.

Canva

Canva herättää monesti ristiriitaisia mielipiteitä, mutta itse suhtaudun siihen neutraalisti – siinä on puolensa! Käytän työssäni Adoben ohjelmistoja, mutta Canva on ensinäkin ilmainen ja toiseksi, yksinkertaisen käyttöliittymän vuoksi, myös aloittelija osaa hyödyntää sen varsin käteviä ominaisuuksia. Canvaan kannattaa kuitenkin suhtautua hieman varauksella, että yrityksen ilme ja brändi ei mene liian sekavaksi. Suosittelenkin tekemään 2-3 erilaista pohjaa, joita käytät vaihtelevasti. Määritä niihin käytössä olevat brändivärit sekä -fontit, jolloin johdonmukaisuus postauksissa säilyy.

LUE MYÖS: 3 vinkkiä vaikuttavaan yritysilmeeseen.

Kuva on käsitelty Lightroomilla ja siirretty Canvaan. Canvasta valitsin valmiin pohjan ja päivitin värit omaan brändiin sopivaksi.

Feed Preview, Plann ja Tailwind

Käytän Feed Previewiä sekä Plannia syötteen suunnitteluun, joskus myös ajastan postaukset niiden kautta. Sovellukset muistuttavat toisiaan todella paljon, joten oikeastaan kokeilemalla selvität, kumpi on sinun tarpeisiisi sopivampi. Molempiin voit luoda valmiita hashtag -ryhmiä, jolloin sovellus kopio ryhmän suoraan postauksesi jatkoksi tai vaihtoehtoisesti ensimmäiseksi kommentiksi. Plann:ia olen käyttänyt myös sen verkkosivujen kautta, jolloin tekstin tuottaminen on paljon nopeampaa. Näiden ominaisuuksien lisäksi Tailwind tarjoaa analytiikkatyökalun sekä mahdollisuuden tehdä postauksia Pinterestiin.

Vinkki! Lisää liikennettä IG-tiliisi luomalla julkaisusta kopio Pinterestiin, joka on linkitetty IG:ssä olevaan postaukseen.

Näkymä PLANN:n työpöytäversiossa. Käyttöliittymä on todella helppokäyttöinen ja ilmaisversiolla pääsee jo todella pitkälle!

Lightroom ja VSCO

Käytän kuvien käsittelyyn harvoin sovelluksia. Tykkään kuvata järjestelmäkameralla ja sen jälkeen edioitoin kuvat Lightroomilla. Jos otan puhelimella kuvan, käytän sen käsittelyyn joko puhelimestani löytyvää Lightroom -sovellusta tai VSCO:ta. Jälkimmäinen toimii erinomaisesti myös videoiden käsittelyssä.

Oliko näissä sinulle uusia työkaluja? Kommentoi alle, millaisia sisältöjä haluaisit seuraavaksi nähdä. Toteutan toiveita mielelläni!

Tarvitsetko apua somekanavien visuaalisen ilmeen suunnitteluun? Autan sinua mielelläni!