Sahel
Sahel
j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Hae

Ilmaiset ja hyödylliset WordPress -lisäosat

Ajattelin tällä kertaa jakaa muutaman vinkin ilmaisista lisäosista, joita olen viime aikoina lisännyt asiakkaideni verkkosivuille. Toteutan verkkosivut WordPressillä, verkkokauppa-alustana käytän WooCommercea. Näihin molempiin on saatavilla maksullisia sekä maksuttomia lisäosia. Monesta maksullisesta lisäosasta on olemassa ilmainen, riisutumpi versio, eli siinä on vähemmän toimintoja maksulliseen verrattuna. Useimpien pienyrittäjien tarpeisiin näillä maksuttomilla versioilla pääsee oikein mainiosti alkuun ja parhaimmillaan, niitä ei tarvitse missään vaiheessa edes päivittää maksullisiin versioihin.

Mikä on lisäosa?

WordPress lisäosa on laajennus, jonka avulla sivustolle voidaan lisätä erilaisia ominaisuuksia tai toimintoja. Lisäosa voi olla esimerkiksi chatbot, yhteydenottolomake tai kevyt hakukoneoptimointi.

Hyödyllisiä, ilmaisia lisäosia verkkosivuille

Yhteydenottolomake

Yhteydenottolomake on mielestäni jokaisella sivustolla välttämättömyys. Se mahdollistaa nopean yhteydenoton ilman, että potentiaalisen asiakkaan tarvitsee siirtyä sivustolta kirjoittamaan sähköpostia. Käytän yhteydenottolomakkeena Contact Form 7, joka mahdollistaa monenlaisten lomakkeiden rakentamisen.

Sijoitan usein yhteydenottolomakkeen samalle sivulle yhteystietojen kanssa.

Soittopainike

WP Call Button on kätevä lisäosa silloin, kun toimialasi vaatii mahdollisuutta nopeaan yhteydenottoon. Puhelinpainike näkyy vain mobiilissa, eli sitä painamalla, käyttäjä siirtyy suoraan puhelimen soitto -valikkoon, johon lisäosaan lisäämäsi numero kopioituu. Hän voi siis soittaa sinulle painamalla Call Buttonia. Visuaalisena ihmisenä kiitän mahdollisuutta muokata lisäosan sävyä verkkosivujen väritykseen sopivaksi.

Markkinoinnin automaatio

Markkinoinnin automaatioon käytän MailerLitea tai MailChimpiä. Tällä hetkellä MailerLite on noussut näistä kahdesta minun suosikikseni. Sen avulla voit lisätä verkkosivuillesi esimerkiksi uutiskirjeen tilauslomakkeen. Tämän tarkemmin en MailerLiten mahdollisuuksiin pureudu tässä kirjoituksessa, se vaatii ihan oman postauksen.

Markkinoinnin automaation hoidat kätevästi lisäosalla, itse tykkään käyttää MailerLitea. Sen avulla olen toteuttanut esimerkiksi uutiskirjeen tilauslomakkeen.

Apua koodaukseen

Parasta WordPressissä on se, että sinun ei tarvitse osata koodata. Toki taidosta ei ole mitään haittaa, mutta kerrottakoon, että esimerkiksi omat koodaustaitoni rajoittuvat lähinnä tyylitiedoston muokkaamiseen ja hyvin olen pärjännyt. Erilaisten koodien, kuten vaikka Facebook pikselin, lisääminen headeriin ja footeriin onnistuu Insert Headers and Footers -lisäosan avulla.

BONUS

Eräälle remonttipalveluita tarjoavalle asiakkaalleni lisättiin sivustolle kattoremonttilaskuri. Hän toimitti minulle hinnat, kuten pelti- sekä huopakaton neliöhinnat, ja toteutin laskurin, jolla asiakas voi laskea suuntaa antavan hinnan kattoremontilleen. Laskurin toteutin Cost calculator -lisäosalla.

Asiakkaan sivuille lisättiin personoitu kattoremonttilaskuri.

Parasta työssäni on se, että saan yhdistää luovan osaamisen tekniseen osaamiseen. Minusta on niin kiehtovaa etsiä ratkaisuja asiakkaideni ongelmiin. Esimerkiksi tuo kattoremonttilaskurin etsiminen vei minulta jonkun tovin, mutta olihan se mahtavaa saada asiakkaan sivustolle toimiva sekä ennen kaikkea hyödyllinen toiminto, joka toivottavasti tuo hänelle lisää liikevaihtoa.

Oliko näissä sinulle uusia lisäosia? Minkä olet kokenut omalla kohdallasi erityisen hyödylliseksi?

Mikäli unelmoit uusista verkkosivuista, autan sinua mielelläni!